טיפול רפואי רשלני על ידי פסיכאטר בצבא
תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בטיפול פסיכיאטרי
כיום נמצא הנגד בחופשת מחלה לקראת שחרורו מצה"ל, עם נכות נפשית עקב דיכאון ותסמונת פוסט-טראומטית.
טענות התביעה לגבי רשלנות רפואית בטיפול פסיכיאטרי
בעתירתו הראשונה מול קצין התגמולים, הודיע קצין התגמולים לנגד, כי החליט לדחות את תביעתו לאחר שהגיע למסקנה, שהמצב הנפשי שלו לא נגרם עקב רשלנות רפואית בצבא ושירותו הצבאי, אלא עקב הליכים שננקטו נגדו בגין "התנהגות שאינה הולמת", בהם הוא אף הורשע, נגד החייל שהתאבד, ומכיוון שהוא עצמו הביא לנקיטת ההליכים נגדו, הוא אשם במצבו הנפשי ולא מגיעים לו פיצויי נכות והכרה כנכה.
תשובת הנתבעים בגין טיפול רפואי רשלני
כאמור, הנגד החליט לערער על פסיקתו של קצין התמלוגים בבית המשפט השלום בטענה כי גם הודאתו והרשעתו על "התנהגות שאינה הולמת" נבעו ממצבו הנפשי הקשה וכי גם אם הורשע בהתנהגות לא תקינה מול החייל אין זו סיבה להתעלל בו במהלך החקירה ולהשפילו – מעשים שגרמו להידרדרות מצבו הנפשי.האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית בצבא?
בבית המשפט טען קצין התמלוגים כי מחלת הנגד נגרמה בגלל עצם ההליכים שננקטו נגדו ולא בגלל חקירת מצ"ח או טיפול רפואי רשלני של פסיכיאטר וכי אין אמת בטענה כי זכה ליחס משפיל או לא הולם מצד חוקרי מצ"ח. לכן אין כל שחר בטענה כי מצבו הנפשי נגרם מחקירתם.מכיוון שהנגד הביא את עצמו למצב שבו יש לחקור אותו, אין לו אלא לבוא בטענות לעצמו על שנקלע למצב נפשי כזה ולכן לא מגיעה לו הכרה כנכה צה"ל.
בית משפט השלום שמע את הצדדים ופסק לטובת הנגד. בית המשפט הסביר כי חוק הנכים הוא חוק סוציאלי ומה שקובע לגבי החוק הזה זו העובדה כי נוצר מצב של מצוקה לנגד, מחלת הנפש והדיכאון. ואמנם נכון שמצוקה זו נוצרה עקב עבירה שביצע הנגד, אבל היא אינה פחות ממשית מכל מצוקה אחרת ואין למחוק אותה כלאחר - יד ואף לא להתעלם ממנה.
בסופו של המשפט הנגד אכן קיבל הכרה כ"נכה צה"ל" עקב השתלשלות המקרים, החקירה, הטיפול הפסיכיאטרי והתוצאה. בין אם מצבו הנפשי נגרם עקב רשלנות רפואית בטיפול פסיכיאטרי או החקירה עצמה, הוא זכאי לקבלת פיצויים וזכויות ככל נכה צה"ל.
לקבלת יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו: פניה לנפגעי רשלנות רפואית